Fortnite е online видео игра  на новите генерации објавена  во 2017 година. Можете да ја инстелирате преку Google или преку Epic Games.

Игра за борба Royale во која до 100 играчи се борат да бидат последната личност што ќе преживее. Можете да играте во Tim Ramble,Creative,Solo,Duo,Trio,Squads,Arena Solo и  Arena Trio. Може да се игра на Xbox,Play Station и PC(компјутер).

Со задоволство Ви ја препорачуваме да ја играте, заразете се и Вие!!!