Популарната видеоиграта „Among Us“ во ноември имала половина милијарда активни корисници.

PC-верзијата е заслужна за 64 отсто од приходите во периодот од август до ноември. Видеоиграта е бесплатна на мобилните платформи iOS и Android уште од 2018 година.

„Among Us“ се стекна со огромна популарност оваа година бидејќи гејмерите почнаа да ја играат на Twitch и YouTube платформите.